Waarom heb je een makelaar nodig?

In deze oververhitte woningmarkt valt het voor veel mensen niet mee om hun droomhuis te vinden. Het kost geld om een makelaar in te schakelen, waardoor sommige mensen ervoor kiezen om op deze kosten te besparen. Je krijgt er echter heel veel voor terug wanneer je besluit om wel de hulp van een professional in te schakelen. Dit zijn 5 goede redenen om wél te kiezen voor een aankoopmakelaar bij het kopen van een woning.

Als eerste op de hoogte

De huizenmarkt is zeer transparant geworden door de inzet van het internet en social media. Niet alle huizen komen echter online op websites als Funda. Ook worden niet alle woningen direct van de websites afgehaald zodra ze verkocht zijn. Door een aankoopmakelaar in te schakelen ben jij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo weet je vaak als een van de eersten dat een woning te koop komt, zodat je je er altijd op tijd bij bent.

Ervaren sparringpartner

De kans is groot dat je nog niet heel veel ervaring hebt met het aankopen van een nieuwe woning. De meeste mensen verhuizen slechts een paar keer in hun leven. De periode van de aankoop van een nieuwe woning gaat dan ook met twijfels gepaard. Is dit jouw droomhuis? Is de prijs representatief? Hoe zit het met de afstand naar de school van de kinderen? Zie je geen belangrijke zaken over het hoofd? De aankoopmakelaar is de aangewezen persoon om jouw twijfels aan voor te leggen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Tijd besparen

Het neemt vaak flink wat tijd in beslag om een huis uit te zoeken. Zo kan het zijn dat een woning er op papier aantrekkelijk uit ziet, maar deze aan een drukke weg blijkt te liggen in een wijk die niet aansluit bij jouw wensen. Als je een aankoopmakelaar inschakelt maakt deze een voorselectie van het aanbod voor je, op basis van jouw wensen.

Ervaring met onderhandelen

Jij wilt de beste prijs betalen voor je nieuwe woning. Voor veel mensen is onderhandelen over de prijs echter een gevoelig onderwerp. Je hebt sterke argumenten nodig en het is belangrijk dat je het hoofd koel houdt en met een heldere blik naar de onderhandelingen kijkt. Een makelaar weet als geen ander hoe deze gesprekken gevoerd moeten worden en neemt dit onderdeel graag van je over. Het kost wat om een aankoopmakelaar in te huren, maar deze kosten verdien je vaak zo weer terug dankzij de geslaagde onderhandelingen. De aankoopmakelaar van De Bree makelaars zorgt ervoor dat je een woning voor een redelijke prijs koopt.

Delen