Jouw woning verhuren

Je gaat op vakantie of hebt bijvoorbeeld al een ander huis gekocht. Toch zit je met jouw leegstaande woning waarvan de kosten gewoon doorlopen. Jouw woning verhuren kan dan een een goede optie zijn. Op deze manier biedt je onderdak aan anderen en verdien je er zelf ook nog een centje mee. Je hebt zo geen dubbele lasten en kunt met een gerust hart op vakantie of wonen in jouw nieuwe woning. Hoe werkt het verhuren van jouw woning? En wat komt er allemaal nog bij kijken? In deze blogpost vertel ik hoe je eenvoudig jouw woning kunt verhuren en wat jouw opties zijn.  

Verhuren via een makelaar

Ga je voor het eerst verhuren of vind je het allemaal maar spannend? Dan kun je misschien wel wat extra professionele hulp van The Rental Shop in dit gebied gebruiken. Je kunt jouw woning eenvoudig laten verhuren voor een makelaar. Deze optie is aan te raden wanneer je jouw woning voor langere tijd wilt verhuren. Voor een vakantie kan het teveel moeite zijn. De makelaar neemt de zorgen voor de verhuur dan van jouw over en jij betaalt en percentage aan de makelaar. Op deze manier heb je helemaal geen omkijken naar en wordt het papierwerk ook voor jou geregeld. Het is de meest eenvoudige manier van het verhuren van jouw woning. Je kunt altijd een afspraak maken met een makelaar om te zien welke service zij precies bieden. Zelf woning verhuren

Ook kun je zelf jouw woning verhuren. Dit is aan te raden voor tijdens een vakantie wanneer je toch mensen in jouw huis wilt hebben. Je hebt alles zelf in de hand en kunt zelf bepalen wie er in jouw woning komt. Je kunt een online een advertentie plaatsen of jouw woning bijvoorbeeld op Airbnb zetten. Geef zelf aan welke data beschikbaar zijn en voor hoeveel jij jouw woning wilt verhuren. Je bent volledig eigen baas en kunt zelf kiezen wie er in jouw huis komt. Het kost wel meer tijd om alles zelf te regelen, maar je houdt wel het volledige overzicht.  

Verzekeringen 

Wat wel belangrijk is om te vermelden, is om te kijken naar verzekeringen. Vaak ben je alleen zelf verzekerd en niet gasten die er wonen. Zorg dat je jouw huis goed verzekerd, dat er bij schade of brand wel een vergoeding mogelijk is.  

Jouw woning verhuren is makkelijker dan je denkt. Heb jij jouw nieuwe woning al gekocht, maar krijg je de oude niet verkocht? Verhuur deze dan om dubbele lasten te voorkomen. Ook wanneer je een extra centje wilt verdienen wanneer je op vakantie bent, kun je jouw woning ook beschikbaar stellen voor de verhuur.

Delen